Βουβάλι με κάστανα

Βουβάλι με κάστανα Βουβάλι με κάστανα
5 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1.200 γρ. βουβάλι σε κύβους
  • 1/3 φλιτζανιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε για λίγο να μαραθεί χωρίς να πάρει χρώμα. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι μαζί με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να βράσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό ώστε να έχει συνέχεια περίπου 1 φλιτζάνι υγρά. Περίπου 15 λεπτά πριν βράσει το κρέας, προσθέτουμε τα κάστανα και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα δύο και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε