Βουβάλι με γλάσο πορτοκαλιού

Βουβάλι με γλάσο πορτοκαλιού Βουβάλι με γλάσο πορτοκαλιού
13 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 3 ½ -4 κιλά μπούτι βουβαλιού
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σπόροι μαύρου πιπεριού σπασμένοι
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι βαλσάμικο
  • 1 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/3 φλιτζανιού μελάσα
  • 1 κουταλιά σπόροι κόλιανδρου καβουρδισμένοι και σπασμένοι
  • 1/2 φλιτζάνι κίτρινο σιναπόσπορο
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί ξηρό
  • 2 φλιτζάνια ζωμό βοδινού
  • κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τους σπόρους πιπεριού, το ξύδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τη μελάσα, τους σπόρους κόλιανδρου, το σιναπόσπορο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και μαρινάρουμε το κρέας για ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και το αφήνουμε να αποκτήσει θερμοκρασία χώρου. Ψήνουμε το κρέας για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220˚C και με την υπόλοιπη μαρινάδα το αλείφουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160˚C, το σκεπάζουμε με καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Βράζουμε το κρασί με το ζωμό βοδινού, τα υγρά από το κρέας στραγγισμένα, μόλις μειωθεί προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και δένουμε την σάλτσα  με κορν φλάουρ. Κόβουμε το κρέας σε φέτες και το σερβίρουμε με τη σάλτσα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε