Βούτυρο, λάδι και θυμάρι με αρνάκι

Βούτυρο, λάδι και θυμάρι με αρνάκι Βούτυρο, λάδι και θυμάρι με αρνάκι
12 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 12 απλές κοτολέτες αρνιού, πλυμένες
  • 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, σε μικρά κομματάκια
  • 1 μίσχος δενδρολίβανο, σε μικρά κομματάκια
  • 6 μίσχοι θυμάρι, σε μικρά κομματάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 10 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 10 γρ. μαύρες ελιές, σε μικρούς κύβους (χωρίς κουκούτσια)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αναμυγνύουμε το ελαιόλαδο με την καυτερή πιπεριά, το δενδρολίβανο, μισή ποσότητα από το θυμάρι,  μισή ποσότητα απο το σκόρδο  και με αυτό αλέιφουμε τις κοτολέτες και από τις 2 μεριές. Το αφήνουμε για 12-24 ώρες. Εν τω μεταξύ, σε ενα τηγάνι σοτάρουμε σε βούτυρο τις ελιές, την φλούδα λεμονιού, τον μαϊντανό, το υπόλοιπο σκόρδο,  το υπόλοιπο  θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να μαραθούν. Σχηματίζουμε ένα ρολό, το τυλίγουμε με ένα χαρτί ανθεκτικό και το αφήνουμε στο λίπος. Τηγανίζουμε τις κοτολέτες αρνιού σε ζεστό ταψί σχάρας και από τις 2 πλευρές για 2 λεπτά. Κόβουμε το βούτυρο σε φέτες και σερβίρουμε βάζοντάς το πάνω από τις κοτολέτες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε