Vinegrette με μαύρες ελιές και ντομάτα για ψητό λαβράκι

Vinegrette με μαύρες ελιές και ντομάτα για ψητό λαβράκι Vinegrette με μαύρες ελιές και ντομάτα για ψητό λαβράκι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 2 ώριμες ντομάτες σε κύβους
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα βασιλικού κομμένα ζουλιέν
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κουταλιές φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά ξύδι από λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο κρύο

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε τις ντομάτες και το αλάτι. Βάζουμε τις ντομάτες σε σουρωτήρι και το σουρωτήρι πάνω σε ένα μπολ και τις αφήνουμε για 30 λεπτά. το αλάτι θα βγάλει τα υγρά της ντομάτας κάνοντας την πιο μυρωδάτη. Σε μπλέντερ ανακατεύουμε τις ελιές με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο ώστε να λιώσουν. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το βασιλικό, αρκετό πιπέρι, το χυμό που έβγαλαν οι αλατισμένες ντομάτες, το χυμό λεμονιού, το ξύδι και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μείγμα και προσθέτουμε τις μισές ντομάτες. Περιχύνουμε το ψάρι με το κρύο παρθένο ελαιόλαδο, στη συνέχεια με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε