Συστατικά
- 1 φλιτζανάκι λιωμένο βούτυρο
- 4 1/2 φλιτζανάκια νερό
- 4 φλιτζανάκτα αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλάκι αλάτι
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι:
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
- 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και όταν αρχίσει να «καίγεται» ρίχνουμε το νερό με το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν. Όταν βράσουν, ρίχνουμε όλο μαζί το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μείνει 5-7 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας και πιέζοντας τη ζύμη με μια κουτάλα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τα 2 αυγά και τον 1 κρόκο και ανακατεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε μέγεθος και σχήμα δαχτύλου. Τα βουτάμε σε καυτό βούτυρο και τα τηγανίζουμε στο καλαμποκέλαιο.
Για το σιρόπι:
Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά. Όταν κρυώσει το σιρόπι, ρίχνουμε τα γλυκά και τα αφήνουμε να μείνουν για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε.