Βασιλόπιτα τσουρέκι

Βασιλόπιτα τσουρέκι Βασιλόπιτα τσουρέκι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Χριστούγεννα

Συστατικά

  • 1,250 γρ. αλεύρι
  • 2 κουταλιές σούπας μαγιά μπύρας
  • 220 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 8 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 220 γρ. γάλα
  • λίγο αλάτι
  • 3 κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το γάλα να γίνει χλιαρό, λιώστε μέσα σ' αυτό τη μαγιά της μπύρας. Προσθέστε λίγες κουταλιές αλεύρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σκεπάστε τον και αφήστε τον σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Βάλτε το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο αλεύρι.Προσθέστε τα αυγά ολόκληρα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι, τη μαγιά της μπύρας που έχει εν τω μεταξύ φουσκώσει.Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή.Σκεπάστε τη ζύμη, βάλτε την σε ζεστό μέρος και αφήστε την να φουσκώσει. Υπολογίστε ότι πρέπει να διπλασιαστεί ο όγκος της περίπου.Ξαναζυμώστε τη ζύμη και τοποθετήστε τη σε βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει πάλι σκεπασμένη.Αλείψτε τη με αυγό, πασπαλίστε με ζάχαρη ή ασπρισμένα αμύγδαλα και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για μία περίπου ώρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε