0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Χριστούγεννα
Συστατικά
- 6 φλιτζάνια αλεύρι
- 6 αυγά
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3-4 φλιτζάνια βούτυρο φρέσκο ή βιτάμ
- 1 ποτηράκι κονιάκ
- 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 πορτοκάλι, το χυμό καί το ξύσμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε λεκάνη τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με σύρμα για 5-6 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα υλικά μας για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Αναμειγνύουμε το κονιάκ με το χυμό του πορτοκαλιού και ρίχνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
- Ρίχνουμε στο μίγμα του βουτύρου πρώτα τους κρόκους, μετά το μίγμα του κονιάκ,λίγο αλεύρι και τέλος τη μισή μαρέγκα.
- Τα ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το οποίο έχουμε αναμείξει με το μπέικιν πάουντερ.
- Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.
- Σε βουτυρωμένο ταψί , ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε την πίτα στους 180°C για 45-50 λεπτά.
Αφού ψηθεί, την ξεφορμάρουμε και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.