Βαρένικα με τυρί κιμά ή ρεβύθια

Βαρένικα με τυρί κιμά ή ρεβύθια Βαρένικα με τυρί κιμά ή ρεβύθια
5 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Πόντος

Συστατικά

Για τη παρασκευή της ζύμης:

  • 3 αυγά
  • 1 κιλά αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • 1 ποτήρια νερό περίπου

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ομοιόμορφη ζύμη. Ανοίγουμε ένα φύλλο χοντρό και το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου 6 εκ. περίπου. Τα γεμίζουμε με τυρί, τα διπλώνουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου και στην άκρη με ένα πινέλο βάζουμε λίγο νερό για να κολλήσουν. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με λίγο αλάτι και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, τοποθετούμε τα βαρένικα  και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά χωρίς να τα ανακατέψουμε. Μόλις ετοιμαστούν, τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα περιχύνοντάς τα με καυτό αγελαδινό βούτυρο και προαιρετικά με γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο λιωμένο σκόρδο. Για τη γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί ή, αν θέλουμε, τυρί με αυγό ή κιμά τσιγαρισμένο με κρεμμύδι, πιπέρι και μαϊντανό, φασόλια γίγαντες ή ρεβίθια, όπως συνήθιζαν στον Πόντο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε