4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος
Συστατικά
- 1 κιλό μυζήθρα πολύ καλά πετρωμένη
- 7Λ κιλό ζάχαρη
- 5 αυγά περίπου, όσα σηκώσει η μυζήθρα
- 1 Α κουταλάκι κανέλα
- 3 βανίλιες ή άρωμα μαστίχας
- 1Α κουταλάκι γαρίφαλο
Για το φύλλο:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- χυμός από 1 πορτοκάλι
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 αυγό
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 φλιτζάνι νερό περίπου, όσο σηκώσει το αλεύρι
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με τα άλλα υλικά μέχρι να πετύχουμε ζυμάρι μέτριο, ούτε πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό. Το χωρίζουμε σε μπαλάκια, σε μέγεθος πορτοκαλιού, και ανοίγουμε το φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται. Αλέθουμε τη μυζήθρα και προσθέτουμε όλα τα υλικά φτιάχνοντας ένα σφιχτό μίγμα, ώστε να στέκεται. Παίρνουμε το φύλλο και το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια με ένα ποτήρι. Σε κάθε στρογγυλό κομμάτι βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση στη μέση. Κατόπιν πιάνουμε το φύλλο και το σηκώνουμε προς τα πάνω τσιμπώντας το, ώστε να γίνει γύρω-γύρω ψιλό πλισέ. Αραδιάζουμε τις τυρόπιτες σε ταψί, κατά προτίμηση αλουμινένιο, και κατόπιν τις πασπαλίζουμε μια-μια με ζάχαρη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τις ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.