Τυροπιτάκια

Τυροπιτάκια Τυροπιτάκια
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό αλεύρι φαρίνα
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 220 γρ. γάλα ή 1 γιαούρτι
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο
  • 1 αυγό
  • λίγο σουσάμι

Για τη γέμιση:

  • 1 αυγό
  • 300 γρ. φέτα σκληρή σε χοντρά κομμάτια

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Ρίχνουμε το γάλα ή το γιαούρτι, το τυρί και ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά, μέχρι να γίνει μία ζύμη αφράτη. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Χτυπάμε το αυγό πολύ καλά, προσθέτουμε την φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένας σφιχτός πολτός. Ζυμώνουμε ξανά την ζύμη, αλευρώνουμε το πάγκο της κουζίνας, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης, το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ενός δαχτύλου και με ένα ποτήρι κόβουμε σε στρογγυλά δισκάκια. Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση στο κέντρο της ζύμης, διπλώνουμε και πιέζοντας, ενώνουμε τα άκρα σε σχήμα μισοφέγγαρου. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με το ασπράδι του άλλου αυγού που έχουμε χτυπήσει ελαφρά με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180°C για μισή περίπου ώρα. Σερβίρονται ζεστά και κρύα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε