Τυρόπιτα

Τυρόπιτα Τυρόπιτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1/2 κιλό φύλλο παραδοσιακό
  • 250 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ.μυζήθρα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 ποτ. γάλα
  • 1 ποτ. ελαιόλαδο
  • ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 κουτ. σούπ. μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε βαθύ μπολ τη φέτα με τη μυζήθρα και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το κασέρι, το γάλα, τον άνηθο και το δυόσμο και τα ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι με το γιαούρτι. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μισά φύλλα, αφού τα αλείψουμε ένα ένα με το μείγμα του γιαουρτιού. Τότε ρίχνουμε το μείγμα των τυριών και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Περνάμε την επιφάνεια με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε την τυρόπιτα στους 180° C μέχρι να ροδίσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε