Τυρόπιτα στριφτή

Τυρόπιτα στριφτή Τυρόπιτα στριφτή
3 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Έβρος

Συστατικά

  • 1/2 κιλό τυρί
  • 1/4 μυζήθρα
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνα λάδι σπορέλαιο
  • 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • λίγο λάδι
  • λίγο ξίδι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει για να νίνει μαλακή η ζύμη

Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε μια λεκάνη το νερό, το ξίδι, το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε τη ζύμη και την κάνουμε μικρά μπαλάκια. Τα αφήνουμε λίγη ώρα να φουσκώσουν. Αναμειγνύουμε το τυρί, την μυζήθρα, τα αυγά και φτιάχνουμε την γέμιση. Πλάθουμε ένα-ένα τα φύλλα και αλείφουμε με λίγο λάδι το ταψί. Παίρνουμε ένα φύλλο, το ραντίζουμε με λάδι και σκορπίζουμε επάνω 4 κουταλιές της σούπας γέμιση. Το τυλίγουμε ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί αρχίζοντας από το κέντρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου. Όταν τη βγάζουμε από το φούρνο τη βρέχουμε με κρύο νερό και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε