Τυρόπιτα πρωτοχρονιάτικη

Τυρόπιτα πρωτοχρονιάτικη Τυρόπιτα πρωτοχρονιάτικη
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι μαγιά ξερή
  • 2 κούπες νερό χλιαρό

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 γρ. τυρί φέτα
  • 8 αυγά

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Ετοιμάζουμε τη ζύμη όπως στην πρωτοχρονιάτικη πίτα με κιμά. Τη χωρίζουμε σε 15 ίσες μπάλες και τις τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί. Τις σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα και τις αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά περίπου. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια φτιάχνοντας ένα φύλλο στο μέγεθος του ταψιού. Το αλευρώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα σεντόνι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης. Αφού ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, αφήνουμε τα φύλλα να στεγνώσουν για 30 λεπτά περίπου.

Για τη γέμιση:

Σε λεκάνη χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε το ταψί, απλώνουμε το πρώτο φύλλο και το ραντίζουμε με βούτυρο και τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτά μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Βουτυρώνουμε το τελευταίο φύλλο, το χαράζουμε ελαφρά με ένα μυτερό μαχαίρι και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC μέχρι να ροδίσει.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε