Τυρόπιτα με δύο φύλλα

Τυρόπιτα με δύο φύλλα Τυρόπιτα με δύο φύλλα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό τυρί φέτα τριμμένη
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Σε μια λεκάνη αδειάζουμε τα 3/4 από το αλεύρι. Ανοίγουμε στη μέση μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι και το αλάτι. Ζυμώνουμε τα υλικά προσθέτοντας λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη λεία και απαλή ζύμη. Τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη, βάζουμε το ένα σε αλευρωμένο σκεύος και το σκεπάζουμε. Με τον πλάστη ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, αλευρώνοντάς την κάθε τόσο. Μόλις τελειώσουμε τοποθετούμε το φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί φροντίζοντας να περισσεύει, έτσι ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να γυρίσουμε τις άκρες του προς τα μέσα και το βουτυρώνουμε καλά.

Για τη γέμιση:

Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τη φέτα, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε καλά τα υλικά με πιρούνι. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση στο ταψί με το φύλλο. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο, το τοποθετούμε πάνω από τη γέμιση και το βουτυρώνουμε. Στη συνέχεια γυρίζουμε τις άκρες που περίσσεψαν από το πρώτο φύλλο προς τα μέσα και τις στρώνουμε με τα δάχτυλά μας σχηματίζοντας σούρες. Ψήνουμε την τυρόπιτα στους 180 ο C.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε