Τυρί κατσικίσιο με το λεμόνι

Τυρί κατσικίσιο με το λεμόνι Τυρί κατσικίσιο με το λεμόνι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 6 lit γάλα γίδινο
  • 1/2-3/4 ποτήρι νερού χυμό λεμονιού
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να βράσει, μόλις πάρει να φουσκώνει, σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Το γάλα κόβει, το αφήνουμε να σταθεί λίγο και μετά το ρίχνουμε σε τουλπάνι. Το δένουμε και το κρεμάμε. Το πατάμε λίγο με τις παλάμες να πάρει ωραίο σχήμα και το αφήουμε έτσι μέχρι να πάψει να στάζει. Την επομένη, το λύνουμε και το βάζουμε πάνω σε μια τάβλα, σε μέρος που αερίζεται. Ρίχνουμε στο τυρί αλάτι τόσο όσο να κολλάει γύρω-γύρω. Σε 12-15 ώρες το γυρίζουμε από την άλλη μεριά, πάντα όμως το διατηρούμε πάνω στην τάβλα να το φυσάει ο αέρας. Το ξαναγυρίζουμε σε άλλες 12-15 ώρες. Σε 3-4 ημέρες είναι έτοιμο να φαγωθεί. Δεν χρειάζεται να μπει στο ψυγείο. Αν μας μείνει για περισσότερο από 15 ημέρες, ξεραίνεται και γίνεται σαν κεφαλοτύρι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε