Τσουρέκια

Τσουρέκια Τσουρέκια
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1,5 κιλό αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας μαγιά μπύρας
  • 220 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 330 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας μαχλέπι ή γλυκάνισο
  • 220 γρ. γάλα
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το γάλα να γίνει χλιαρό, λιώστε μέσα σ' αυτό τη μαγιά της μπύρας. Προσθέστε λίγες κουταλιές αλεύρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. Σκεπάστε τον και αφήστε τον σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Βάλτε το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στο αλεύρι.Βράστε το μαχλέπι σε λίγο νερό, σουρώστε το και ρίξτε το ζουμί στο αλεύρι.Προσθέστε τα αυγά ολόκληρα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι, τη μαγιά της μπύρας που έχει εν τω μεταξύ φουσκώσει.Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή. Σκεπάστε τη ζύμη, βάλτε την σε ζεστό μέρος και αφήστε την φουσκώσει. Υπολογίστε ότι πρέπει να διπλασιαστεί ο όγκος της περίπου. Ξαναζυμώστετη ζύμη και αφού την κόψετε κομμάτια, πλάστε τσουρέκια στρογγυλά ή πλεξίδες ή άλλα σχέδια.Τοποθετήστε τα τσουρέκια σε βουτυρωμένο ταψί και αφήστε τα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν σκεπασμένα. Αλείψτε τα με αυγό, πασπαλίστε με ζάχαρη ή ασπρισμένα αμύγδαλα και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε