

0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 20 γρ. αλεύρι
- 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 330 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 350 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγών
- 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 60 γρ. γάλα
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βάλτε το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε το μέχρι να ασπρίσει τελείως.Χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και προσθέστε τους στο βούτυρο.Ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε το και αυτό στο βούτυρο. Κοσκινίστε το αλεύρι, ανακατέψτε το με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.Ζυμώστε καλά όλα τα υλικά, μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή. Πλάστε τσουρέκια στρογγυλά ή άλλα σχέδια.Τοποθετήστε τα τσουρέκια σε βουτυρωμένο ταψί και αλείψτε τα με αυγό, πασπαλίστε με ζάχαρη ή ασπρισμένα αμύγδαλα και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.