0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 150 γρ. μπισκότα τριμμένα (χωρίς ζάχαρη)
- 40 γρ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμέναΓια την κρέμα:
- 2 λεμόνια, το χυμό και το ξύσμα
- 2 κουταλάκια ζελατίνη σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι τυρί ρικότα ή μυζήθρα γλυκιά
- 150ml κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά, χωριστά οι κρόκοι και τα ασπράδια
- 1 πρέζα ζαχαρίνηΓια το γαρνίρισμα:
- 3 λάιμ, το ξύσμα
- 150ml χυμό μήλου
- 1 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε στο μίξερ τα τριμμένα μπισκότα με το βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα σε ταψί. Ζεσταίνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού με τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε την κρέμα, τους κρόκους και ρίχνουμε το μείγμα στη ζελατίνη. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα με το τυρί και την κρέμα. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Βράζουμε για λίγο το χυμό μήλου με το ξύσμα λάιμ και τη ζελατίνη ανακατεύοντας συνέχεια. Αφού μειωθεί, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το περιχύνουμε πάνω από την κρέμα και το βάζουμε για λίγη ώρα ακόμη στο ψυγείο.