Τσίχλες ψητές με τζίντζερ μακρύκαυτερό πιπέρι

Τσίχλες ψητές με τζίντζερ μακρύκαυτερό πιπέρι Τσίχλες ψητές με τζίντζερ μακρύκαυτερό πιπέρι
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 4 τσίχλες καθαρισμένες χωρίς τα εντόσθια
  • 1 τζίντζερ ψιλοκομμένο σε κύβους
  • 50ml λάδι
  • 2 σπόροι πιπέρι μακρύ καυτερό
  • 2 κουταλιές μελάσα
  • 1/2 κίτρο, το χυμό
  • 30 γρ. βούτυρο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το τζίντζερ με το λάδι για 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180?C. Σε κατσαρόλα, καλύπτουμε το πιπέρι με 250ml νερό και το βράζουμε ώσπου το νερό να μειωθεί σε 3 κουταλιές. Αλατίζουμε τις τσίχλες και τις σοτάρουμε στο λάδι με το τζίντζερ. Αμέσως μετά τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά και όταν τις βγάλουμε τις διατηρούμε ζεστές. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μελάσα με το χυμό του μαύρου πιπεριού. Το αφήνουμε για 1 λεπτό να βράσει και το ρίχνουμε στο λάδι με το τζίντζερ. Προσθέτουμε το χυμό κίτρου και το βούτυρο, ανακατεύουμε, προσθέτουμε αλάτι και περιχύνουμε με τη σάλτσα τις τσίχλες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε