Τσίροι

Τσίροι Τσίροι
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Θεσσαλονίκη

Συστατικά

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα ψάρια, βγάζετε τα σπάραχνα και την κοιλιά και τα βάζετε σε πολύ δυνατή άρμη (τη δοκιμάζετε με το αυγό), όπου τα αφήνετε από 5 ώρες ως 1 μέρα, ανάλογα με το μέγεθος τους.

Μετά τα βγάζετε από την άρμη και τα περνάτε με κλωστή από τις ουρίτσες τους για να τα κρεμάσετε και να λιαστούν. Τα αφήνετε στον ήλιο σκεπασμένα με τούλι για να μην τα πλησιάζουν οι μύγες, μέχρι να στεγνώσουν. Ανάλογα με τον καιρό, την υγρασία, τη δύναμη του ήλιου, μένουν 5-8 μέρες. Τα φυλάτε σε μέρος που αερίζεται.

Όταν θέλετε να τα ψήσετε, τα χτυπάτε λίγο να μαλακώσουν και τα ψήνετε. Μετά τα καθαρίζετε, βάζετε λαδάκι και ξίδι και η τσιροσαλάτα είναι έτοιμη για να πιείτε το τσιπουράκι σας. Αν, πριν ψήσετε τους τσίρους, καταλάβετε ότι έχουν παρα-στεγνώσει ή ότι έχουν περισσότερο αλατάκι, βάλτε τους για λίγα λεπτά σε χλιαρό νερό και μετά ψήστε τους. Τσίροι γίνονται και με σαφρίδια αλλά δεν είναι το ίδιο καλοί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε