Τσιπς τορτίγιας με ντιπ γκουακαμόλε με κουκιά

Τσιπς τορτίγιας με ντιπ γκουακαμόλε με κουκιά Τσιπς τορτίγιας με ντιπ γκουακαμόλε με κουκιά
2 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για τη γουακαμόλε:

  • 1 ½ φλιτζάνι κουκιά αποφλοιωμένα φρέσκα ή ξερά
  • 1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο, σε φέτες
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες
  • 2 κουταλιές φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι hot-pepper sauce ή ταμπάσκο
  • Αλάτι

Για τα τσιπς τορτίγιας:

  • 1/2 κουταλιά κύμινο
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 τορτίγιες
  • αλάτι χοντρό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190?C.

Για τη γουακαμόλε: Βράζουμε τα κουκιά και τα στραγγίζουμε. Σε ένα σκεύος πολτοποιούμε τα κουκιά και το αβοκάντο μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, την hot-pepper sauce και αλάτι.

Για τα τσιπς τορτίγιας: Σε ένα σκεύος ανακατεύουμε το λάδι με το κύμινο. Με πινέλο αλείφουμε τις πίτες με το λάδι, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και κόβουμε την κάθε πίτα σε 8 κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε λαδόκολλα για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε με τη σάλτσα γουακαμόλε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε