4
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 4 φιλέτα τσιπούρας με την πέτσα τους
- 1 μικρό ματσάκι μέντα
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 λεμόνι, το χυμό
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C. Χαράσσουμε τα φιλέτα από την πλευρά της πέτσας και τοποθετούμε σε κάθε άνοιγμα, ένα φύλλο μέντας. Σοτάρουμε σε λίγο λάδι και βούτυρο το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από την πλευρά που το χαράξαμε. Γυρίζουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε από την άλλα πλευρά στο φούρνο για 4 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.