0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 80 σαβουαγιάρ στρογγυλά
- 1 δόση κρέμα πατισερί
- 1/2 κιλό σοκολάτα τρούφα γυαλιστερή
- 150 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 440 γρ. γάλα
- λίγο κονιάκ
- 110 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Τρίψτε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ψιλό τρίφτη.Ετοιμάστε την κρέμα πατισερί και προσθέστε σ' αυτή την τριμμένη σοκολάτα.Καβουρδίστετα αμύγδαλα και ρίξτε μέσα στο γάλα το κονιάκ.Βάλτε σε ένα πιάτο την κρέμα πατισερί, σε άλλο πιάτο τη σοκολάτα τρούφα.Βάλτε τα πιάτα δίπλα δίπλα σε μία πιατέλα.Πάρτε ένα ένα σαβουαγιάρ, βουτήξτε το μέσα στο γάλα, βγάλτε το αμέσως, ενώστε τα σαβουαγιάρ ανά δύο αλείφοντάς τα με παχύ στρώμα κρέμας πατισερί.Σκεπάστε και απ' έξω τα σαβουαγιάρ με ένα μαχαίρι με στρώμα κρέμας και μετά τυλίξτε τα στη τρούφα. 8. Πασπαλίστε στο τέλος τις τρούφες με άχνη ζάχαρη και βάλτε τις στο ψυγείο.