Τρίμμα

Τρίμμα Τρίμμα
5 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1-1/2 κιλό συκωταριά αρνίσια
  • 1 κιλό ψωμί
  • 7 κιλό λάχανα
  • 7 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 7 ματσάκι μυρωδικά ψιλοκομμένα
  • λίγο δυόσμο
  • 7 κιλά κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 7 κουτ. σούπ. αλεύρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα. Τα τρίβουμε με αλάτι, τα στραγγίζουμε και, αφού τα χοντροκόψουμε, τα βάζουμε να πάρουν μια βράση, και τα στραγγίζουμε. Ζεματάτε τη συκωταριά, την ψιλοκόβουμε όπως για τη μαγειρίτσα, την σοτάρουμε στο βούτυρο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε τα  κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν, τα χόρτα, τον μαϊντανό, τα μυρωδικά, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια την κόρα του ψωμιού και την τηγανίζετε με βούτυρο. Όταν το μείγμα στην κατσαρόλα βράσει και χάσει το ζωμό του, ρίχνουμε τα τηγανισμένα ψωμάκια, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιχύνουμε το φαγητό με λιωμένο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε