Τραχανάς άσπρος με γάλα

Τραχανάς άσπρος με γάλα Τραχανάς άσπρος με γάλα
16 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Έβρος

Συστατικά

  • 4 κιλά γάλα αγελαδινό
  • 1 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • αλεύρι σκληρό

Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το αλάτι και ανακατεύουμε. Η ζύμη πρέπει να γίνει οπωσδήποτε πολύ σκληρή. Την ίδια μέρα το κόβουμε κομματάκια, το απλώνουμε στον ήλιο για να ξεραθεί και τον περνάμε από το κόσκινο για να γίνει ψιλός.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε