Τράιφλ με φρούτα Καραϊβικής

Τράιφλ με φρούτα Καραϊβικής Τράιφλ με φρούτα Καραϊβικής
1 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 μεγάλο γλυκό ανανά (350 γρ. περίπου),καθαρισμένο από τη φλούδα και την καρδιά
  • 300 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
  • 200 ml κρεμ φρες
  • 60 ml ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 10 ml εσάνς βανίλιας
  • 30 ml λευκό ρούμι ή ρούμι καρύδας
  • 3 παπάγιες, καθαρισμένες,χωρίς σπόρια και κομμένες σε κομματάκια
  • 3 μάνγκο, καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια και κομμένα σε κομματάκια
  • λεπτοκομμένη φλούδα και χυμό από 1 λάιμ
  • 25 γρ. καρύδα, κομμένη σε χοντρές λωρίδες ή φλούδες και ψημένη

Εκτέλεση

Κόβουμε τον ανανά σε μεγάλα κομμάτια και τον πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Βάζουμε τον πολτό ανανά σε σουρωτήρι τοποθετημένο πάνω από μπολ και τον αφήνουμε 5 λεπτά για να στραγγίσουν οι χυμοί του. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, ώσπου να πήξει, και την αναμειγνύουμε  με την κρεμ φρες, τη ζάχαρη άχνη, την εσάνς βανίλιας και το ρούμι. Προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας το στραγγισμένο και λιωμένο ανανά. Τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ τις κομμένες παπάγιες και τα μάνγκο, τα περιχύνουμε με χυμό λάιμ και ανακατεύουμε τα φρούτα ώστε να αναμειχθούν καλά. Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τη φλούδα λάιμ και μοιράζουμε το μείγμα των φρούτων και την κρέμα με τον ανανά σε 8 πιάτα γλυκού. Γαρνίρουμε με τις φλούδες λάιμ, την ψημένη καρύδα, μερικά μικρά φύλλα ανανά, αν θέλουμε, και σερβίρουμε αμέσως.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε