Τούρτα παγωτό

Τούρτα παγωτό Τούρτα παγωτό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 250-300 γρ. σαβουαγιάρ στενόμακρα
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αμύγδαλα τριμμένα και καβουρδισμένα
  • 3 αυγά
  • 1 κρόκος
  • 1/2 κιλό κρέμα σαντιγί
  • λίγο κονιάκ

Εκτέλεση

Τρίβουμε την σοκολάτα σε χοντρό τρίφτη και την λιώνουμε σε μπεν μαρί. Χτυπάμε την κρέμα σαντιγί με την ζάχαρη, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά, τον κρόκο, την σοκολάτα, τα μισά αμύγδαλα και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει πολύ αφράτο. Στρώνουμε την βάση μιας φόρμας που ανοίγει με σαβουαγιάρ και τα ραντίζουμε με κονιάκ. Ντύνουμε και τα πλαϊνά της φόρμας με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ και αδειάζουμε το μείγμα. Το στρώνουμε με μία σπάτουλα να έχει παντού το ίδιο πάχος και πασπαλίζουμε με αμύγδαλα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε