Τούρτα παγωτό σοκολάτα

Τούρτα παγωτό σοκολάτα Τούρτα παγωτό σοκολάτα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 11/2 κιλό παγωτό βανίλια
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. αμύγδαλα (ασπρισμένα)
  • 120 γρ. φρουί γλασέ ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας κοφτές κακάο
  • 3 κουτ. σούπας σοκολάτα κουβερτούρα
  • Κερασάκια για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αφήνουμε το παγωτό βανίλια λίγο να μαλακώσει και το χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα μισά αμύγδαλα τριμμένα και καβουρδισμένα και τα φρουί γλασέ. Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα που ανοίγει, αδειάζουμε το μείγμα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη. Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με την σοκολάτα και το κακάο να λιώσουν και να γίνουν σαν κρέμα. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη, το περιχύνουμε με την κρέμα σοκολάτα, ώστε να σκεπαστεί όλο, το γαρνίρουμε και το παγώνουμε.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε