Τούρτα με μπράντι σναπς

Τούρτα με μπράντι σναπς Τούρτα με μπράντι σναπς
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 240 γρ. κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε κομματάκια
  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο που έχει μαλακώσει
  • 1 φλιτζάνι σκούρα καστανή ζάχαρη
  • 6 αυγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1 1/4 φλιτζανιού αλεσμένα φουντούκια
  • 1/4 φλιτζανιού ψίχουλα φρέσκου ψωμιού
  • ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
  • 1 δόση σοκολάτα γκανάς για τη γέμιση και το τελείωμα του γλυκού
  • ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Για το μπράντυ σναπς:

  • 1/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζανιού έτοιμο σιρόπι (corn syrup)
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπράντι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε δύο ταψιά για παντεσπάνι 20 εκ. και καλύπτουμε την βάση τους με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου το μείγμα να αφρατέψει, ρίχνουμε τους κρόκους, την βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε άλλο μπολ ώσπου να αρχίσουν να πήζουν και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας μαζί με τα φουντούκια, τα ψίχουλα του ψωμιού και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε τα παντεσπανια για 25-30 λεπτά. Τα αναποδογιρίζουμε σε σχάρα και αφήνουμε τον φούρνο σε λειτουργία. 

Για τα μπράντι σναπς:

Καλύπτουμε τη βάση σε δύο λαμαρίνες φούρνου με λαδοχαρτο ή χαρτί ζαχαροπλαστικής. Λιώνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το σιρόπι. Προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε όλο το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπράντι. Τοποθετούμε μικρές κουταλιές από το μείγμα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους στις λαμαρίνες και ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για μερικά δευτερόλεπτα. Ανασηκώνουμε αμέσως τις άκρες τους, ώστε να τους δώσουμε ένα δαντελωτό σχήμα. Εάν τα μπισκότα σκληρύνουν, τα μαλακώνουμε για λίγο στο φούρνο. Ενώνουμε τα παντεσπάνια με τη μισή ποσότητα γκανάς ανάμεσα, τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και αλείφουμε την υπόλοιπη γκανάς στην επιφάνεια. Τοποθετούμε τα μπράντι σναπς πάνω στην τούρτα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε