Τόστ με παρμεζάνα και σάλτσα πέστο

Τόστ με παρμεζάνα και σάλτσα πέστο Τόστ με παρμεζάνα και σάλτσα πέστο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
Vegeterian

Συστατικά

  • 1 μακριά φραντζόλα γαλλικό ψωμί
  • 16 μεγάλες λιαστές ντομάτες, σε λεπτές λωρίδες
  • 150 γρ. φρέσκια παρμεζάνα, σε λεπτές φλούδες

Για τη σάλτσα πέστο:

  • 1 φλιτζάνι πατικωμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 2 κουταλιές χοντροκομμένα φρέσκα τσάιβς
  • 4 κουταλιές κουκουνάρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καταψύχουμε την φραντζόλα να σκληρύνει και με ενα κοφτερό μαχαίρι με δοντάκια την κόβουμε σε πολύ ψιλές φέτες. Τις φρυγανίζουμε σε προθερμασμένο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν κι από τις δυο πλευρές.

Για τη σάλτσα πέστο:

Τοποθετούμε στο μπλέντερ τον βασιλικό, τα τσάιβς, το ουκουνάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία. Απλώνουμε το πέστο ομοιόμορφα στις φρυγανιές. Γαρνίρουμε με λωρίδες ντομάτας και παρμεζάνα σε φλούδες.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε