0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Τήνος
Συστατικά
- 1/2 κιλό φωμί άσπρο σε φέτες
- 1/2 κιλό γάλα
- 3 αυγά
- 1/2 κιλό ζάχαρη
- 1/2 κιλό νερό
- 1 φλούδα λεμονιού
- 1 ξύλο κανέλας
- 2 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο ή βούτυρο για το τηγάνι
- λίγη κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Βάζουμε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα και το ξύλο κανέλας, τα αφήνουμε να πάρουν δυο βράσεις, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα μαζί με λίγη κανέλα. Βουτάμε τις φέτες έτσι ώστε να απορροφήσουν το υγρό και από τις δύο πλευρές. Τις στραγγίζουμε και κατόπιν βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να κάψει. Τηγανίζουμε τις φέτες μέχρι να κοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές, τις τοποθετούμε στο ταψί με το κρύο σιρόπι και τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με κανέλα.