Τηγανίτες απο κολοκυθοκορφές

Τηγανίτες απο κολοκυθοκορφές Τηγανίτες απο κολοκυθοκορφές
4 ΑΤΟΜΑ
15' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
10' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
2 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 10 περίπου κολοκυθοκορφάδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι μαλακό
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κουταλιές της σούπας ξερή μυζήθρα τριμμένη
  • άνηθος
  • δυόσμος
  • μαϊντανός
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι 
  • 1,5 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τις κολοκυθοκορφάδες και τις ανακατεύουμε καλά με όλα τα υλικά ώσπου να δημιουργηθεί ένας χυλός. βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει, παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας από το χυλό και την ρίχνουμε μέσα στο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει όλος ο χυλός.Στο τηγάνισμα η φωτιά δεν πρέπει να είναι δυνατή για να ψηθεί και μέσα η τηγανίτα, ούτε όμως πολύ χαμηλή γιατί "αρρωσταίνει" η ζύμη, δηλαδή, η τηγανίτα γίνεται μαλακή και απορροφάει πολύ ελαιόλαδο. Μόλις τηγανιστούν από τη μία μεριά τις γυρίζουμε για να τηγανιστούν και από την άλλη και μόλις τις βγάλουμε από το τηγάνι τις τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε