Τηγανητά μήλα Πεκίνου

Τηγανητά μήλα Πεκίνου Τηγανητά μήλα Πεκίνου
5 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 5 μικρά μήλα ποικιλίας golden, καθαρισμένα σε 6 κομμάτια
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 120 γρ. νερό
  • 1 αυγό
  • 750 γρ. λάδι για τηγάνισμα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας σουσάμι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τα 120 γρ. νερό και το αυγό έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας ρευστός χυλός. Βουτάμε το κάθε κομμάτι μήλου μέσα σε αυτόν και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Μόλις ροδίσουν, τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το περίσσιο λάδι. Ετοιμάζουμε μια καραμέλα βράζοντας τη ζάχαρη και τα 50 γρ. νερό. Μόλις η καραμέλα πάρει σκούρο ξανθό χρώμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα σε αυτήν τα μήλα, με πολλή προσοχή για να μην καούμε. Βγάζουμε αμέσως τα κομμάτια μήλου και τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ με νερό και παγάκια για να κρυσταλλώσει γρήγορα η καραμέλα. Τα σερβίρουμε αμέσως πασπαλισμένα με το σουσάμι.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε