Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
- 2 κουταλιές κακάο σκόνη
- 2 αυγά χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
- 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
- 3 κουταλιές ζάχαρη
- 1 φακελάκι ζελατίνα σε σκόνη
- 3 κουταλιές ζεστό νερό
- επιπλέον κακάο σκόνη, για γαρνίρισμα
Για την παρασκευή της σως :
- 1 φλιτζάνι ελαφρύ στραγγιστό γιαούρτι
- 1 1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μαζί με το κακάο και ανακατεύουμε ώσπου το γάλα να αρχίζει να βράζει. Χτυπάμε σε ενα μπολ τους κρόκους μαζί με την βανίλια και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων το γάλα με το κακάο ανακατεύοντας καλά. Τοποθετούμε ξανά το μείγμα στην κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια χωρίς να βράσει, ώσπου η κρέμα να αρχίσει να πήζει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμρ την ζελατίνα στο ζεστό νερό και ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να διαλυθεί. Την προσθέτουμε στο μείγμα με το γάλα, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη να πήξει. Χτυπάμε τα ασπράδια. Ανακατεύουμε αμέσως τα ασπράδια με το μείγμα του γάλακτος, αδειάζουμε το μείγμα για τις τεμπάλ σε 6 ατομικά φορμάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για να πήξουν. Περνάμε με μαχαίρι το εσωτερικό κάθε φόρμας, βυθίζουμε γρήγορα τα φορμάκια σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζουμε. Πασπαλίζουμε με κακάο.
Για την σως:
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την βανίλια και βάζουμε 1 κουταλιά σε κάθε πιάτο.