Ταχινόψωμα

Ταχινόψωμα Ταχινόψωμα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Ρόδος

Συστατικά

  • 4 κιλά αλεύρι (προτιμότερο το σιταρένιο)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 κιλό ταχίνι
  • ελάχιστο αλάτι
  • μυρωδικά
  • κανέλα
  • γαρίφαλα
  • μαστίχα κοπανισμένη στο γουδί
  • 1 /2 κιλό περίπου ασπρισμένο σησάμι για το πλάσιμο.

Εκτέλεση

Με το 1 κιλό αλεύρι ετοιμάζουμε ζυμάρι αποβραδίς. Την επόμενη ημέρα βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη και ανακατεύουμε μέσα την ζάχαρη, το ταχίνι, το αλάτι, τα μυρωδικά, την κανέλα, τα γαρίφαλα και την μαστίχα. Προσθέτουμε το ζυμάρι και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε σε μικρά στρογγυλά ψωμάκια, τα τυλίγουμε στο σησάμι, τα αφήνουμε να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στο φούρνο, όπως το ψωμί.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε