0
ΑΤΟΜΑ
00'
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0'
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
Συστατικά
- 25 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- φύλλο κρούστας, κομμένο σε κομμάτια 16x15 εκ, ξεπαγωμένα αν είναι κατεψυγμένα
- ζαχαρη άχνη, για πασπάλισμα
- μικρά τσαμπιά από ψραγκοστάφυλα, για το γαρνίρισμα
Για την γέμιση:
- 150 ml πηχτή κρέμα γάλακτος
- 125 γρ. γιαούρτι με γεύση ροδάκινο και μάνγκο ή άλλο εξωτικό φρούτο
- μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
- 15 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
Για το γαρνίρισμα:
- 2 ροδάκινα ή γιαρμάδες
- 50 γρ. κοκκινα φραγκοστάφυλλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε δύο μεγάλες φόρμες για ψωμάκια ή μικρές φόρμες για τάρτες. Αλείφουμε τα κομμάτια ζύμης με βούτυρο, βάζουμε 4 τετράγωνα το ένα πάνω στο άλλο και τα τοποθετούμε στις φόρμες. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ώσπου να χρυσίσουν και τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Για την γέμιση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι, την βανίλια, την ζάχαρη και μοιράζουμε την γέμιση στις ταρτελέτες.
Για το γαρνίρισμα:
Κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε σαν βεντάλια πάνω στην γέμιση, προσθέτοντας ενδιάμεσα μερικά φραγκοστάφυλα. Γαρνίρουμε με τσαμπάκια φραγκοστάφυλου και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.