Ταρτάκια με σαλιγκάρια και κρέμα μαϊντανού

Ταρτάκια με σαλιγκάρια και κρέμα μαϊντανού Ταρτάκια με σαλιγκάρια και κρέμα μαϊντανού
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 10 σαλιγκάρια
  • 30ml κρέμα γάλακτος
  • 2 ρεπάνια σε κύβους
  • 1 ντομάτα σε κύβους
  • λίγα κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την κρέμα μαϊντανού:

  • 75 γρ. φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 60ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για την τάρτα:

  • 1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 120ml κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι λευκό

Για το court-bouillon:

  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 125ml λευκό κρασί ξηρό
  • 125ml ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • 5 σπόροι μαύρου πιπεριού
  • 1/2 κουταλιά σπόροι κόλιανδρου

Εκτέλεση

Για την κρέμα: Ζεματίζουμε τον μαϊντανό σε αλατισμένο νερό που βράζει για 3 λεπτά. Τον ξεπλένουμε με κρύο νερό, τον στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 5 κλωναράκια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και πολτοποιούμε.

Για την τάρτα: Βράζουμε στην κρέμα το σκόρδο για 5 λεπτά και το ρίχνουμε στα χτυπημένα αυγά. Προσθέτουμε 1/2 κουταλιά κρέμα μαϊντανού και περνάμε το μείγμα από σίτα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια. Ψήνουμε σε μπεν μαρί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200?C για 35 λεπτά.

Για το court-bouillon: Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τους σπόρους πιπεριού, τους σπόρους κόλιανδρου και προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό, το φύλλο δάφνης, το θυμάρι, και 5 ζεματισμένα κλωναράκια μαϊντανού. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα σαλιγκάρια και στραγγίζουμε σε σίτα το ζωμό. Ξαναζεσταίνουμε το ζωμό και βράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό. Ρίχνουμε τα 30ml κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές κρέμα μαϊντανού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Πολτοποιούμε τη σάλτσα στο μπλέντερ. Ζεματίζουμε το ρεπάνι για 7 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Για να σερβίρουμε, ζεσταίνουμε τα σαλιγκάρια στην κρέμα μαϊντανού. Σερβίρουμε στις τάρτες τη σάλτσα, το ρεπάνι και τα σαλιγκάρια. Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού και τη ντομάτα σε κύβους.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε