Τάρτα του Μισισιπί

Τάρτα του Μισισιπί Τάρτα του Μισισιπί
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2-3 κουταλιές παγωμένο νερό

Για τη παρασκευή της γέμισης:

  • 85 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κουταλιές έτοιμο σιρόπι (corn syrup)
  • 3 αυγά, χτυπημένα
  • 2/3 φλιτζανιού ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας

Για γαρνίρισμα:

  • 115 γρ. πλάκα σοκολάτας
  • 1 1/4 φλιτζανιού πηχτή κρέμα γάλακτος
  • λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το νφούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου και κοσκινίζουμε σε ενα μπολ το αλεύρι μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε το μείγμα μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα. Ραντίζουμε με 1 κουταλιά νερό κάθε φορά και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας, ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη. Την ανοίγουμε σε φύλλο, σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, και την στρώνουμε σε μία φόρμα για τάρτες 23 εκ., προσέχοντας να μην τραβήξετε πολύ τη ζύμη. Τσιμπάμε με τα δάχτυλά μας γύρω-γύρω την άκρη της ζύμης και κάνουμε ένα κυματιστό σχέδιο. Με ενα πιρούνι τρυπάμε την βάση και τις πλευρές της φόρμας και ψήνουμε για 10 λεπτά να πάρει ελαφρώς χρώμα. Την αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα, πάνω σε σχάρα.

Για την γέμιση:

Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε καυτό σιρόπι, σε πυρίμαχο μπολ, πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου, αδειάζουμε το μείγμα της σοκολάτας στη βάση της τάρτας και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ώσπου να πήξει η γέμιση. Τοποθετούμε την φόρμα πάνω σε σχάρα και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς. 

Για την γαρνιτούρα:

Με τη θερμότητα των χεριών μας η πλάκα σοκολάτας θα μαλακώσει ελαφρώς. Την τοποθετούμε πάνω σε χαρτί ζαχαροπλαστικής και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού για το ξεφλούδισμα των λαχανικών, βγάζουμε κατά μήκος από τις πλευρές της πλάκας κοντές και φαρδιές φλούδες. Βάζουμε τις φλούδες στο ψυγείο μέχρι να τις χρησιμοποιήσουμε.

Πριν σερβίρουμε την τάρτα, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ και τη χτυπάμε με λίγη ζάχαρη άχνη για να γίνει σαντιγί. Απλώνουμε την κρέμα σαντιγί πάνω στην ψημένη τάρτα καλύπτοντας εντελώς τη σοκολάτα από κάτω και γαρνίρουμε με τις φλούδες σοκολάτας.



Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε