Συστατικά
- 3 μήλα
- χυμό απο 1/2 λεμόνι
- 50 γρ. βούτυρο που έχουμε μαλακώσει
- 75 γρ. ψιλή ζάχαρη
- 250 γρ. έτοιμη ζύμη σφολιάτας
Για το σερβίρισμα:
- κρέμα σαντιγί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου. Κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα και αφαιρούμε την καρδιά και τους σπόρους και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι για ομελέτα 20 εκ. που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο φούρνο. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τοποθετούμε τα κομμάτια του μήλου με τη στρογγυλή πλευρά τους προς τα κάτω. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά, ώσπου να λιώσουν το βούτυρο και η ζάχαρη και τα μήλα να χρυσίσουν. Κόβουμε την ζύμη σε κύκλο 25 εκ. και την τοποθετούμε πάνω στα μήλα. Πιέζουμε τις άκρες της ζύμης μέσα στο τηγάνι με ένα μαχαίρι και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο και ψήνουμε την τάρτα για 15-20 λεπτά ή ώσπου να χρυσίσει η ζύμη. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την τάρτα σε πιατέλα, την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε με κρέμα σαντιγί.