Συστατικά
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 10 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 4 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
- 1 φλιτζάνι αλεσμένα πέκαν
- 2 κουταλάκια κανέλα σκόνη
- 24 καβουρντισμένα πέκαν, κομμένα στη μέση, για γαρνίρισμα
Για το γλάσο σοκολάτας-μελιού:
- 115 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή κουβερτούρα πολυτελείας, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 1/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 2 κουταλιές μέλι
- μια πρέζα κανέλα σκόνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε μία φόρμα με σούστα 20 εκ. και καλύπτουμε την βάση της με λαδόχαρτο. Τυλίγουμε την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να εμποδίσουμε το νερό να εισχωρήσει. Λιώνουμε την σοκολάτα και το βούτυρο ανακατεύοντας, ώσπου το μείγμα να γίνει απαλό. Χτυπάμε σε ενα μπολ τα αυγά, την ζάχαρη, την βανίλια, προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα, τα αλεσμένα πέκαν, την κανέλα και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα. Τοποθετούμε την φόρμα σε ταψί, προσθέτουμε ζεστό νερό να φτάσει σε ύψος το 1.5 εκ. και ψήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι άκρες του αλλά να είναι μαλακό στο κέντρο. Αποσύρουμε την φόρμα από το ταψί, ξετυλίγουμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει στη φόρμα, πάνω σε σχάρα.