Συστατικά
Για την βάση της τάρτας:
- 250 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 200 γρ. βούτυρο
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 γρ. σοκολάτα Extra bitter Valrhona λιωμένη
Για την γέμιση:
- 250 γρ. σοκολάτα Guanaja Valrhona
- 350 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 50 γρ. ροδοπέταλα αρωματικά (για γλυκό)
- 30 γρ. ροδόνερο Χίου
- κακάο Valrhona για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Για την βάση της τάρτα:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της τάρτας μαζί, εκτός από την σοκολάτα. Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Το ανοίγουμε μέσα σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 2,5 εκ. περίπου, όσο μπορούμε πιο λεπτή σε πάχος. Τοποθετούμε μέσα μια μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και βάζουμε φασόλια ή ρύζι για να πετύχουμε καλύτερη φόρμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 130°C. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ή την μεμβράνη με το περιεχόμενο τους και ψήνουμε για ακόμη 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά η τάρτα και ξεφορμάρουμε. Με ένα πινέλο περνάμε όλη την επιφάνεια με τη λιωμένη κουβερτούρα. Με αυτό επιτυγχάνουμε "μόνωση" για να μην πάρει υγρασία η τάρτα μας από την κρέμα.
Για την γέμιση:
Ανακατεύουμε τα ροδοπέταλα μέσα στην κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά. Πριν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, τα αφήνουμε για 1 ώρα, σουρώνουμε τα ροδοπέταλα και τα πιέζουμε για να βγει όλος ο χυμός τους. Ζυγίζουμε την κρέμα έτσι ώστε να έχουμε πάλι 350 γρ. και εάν είναι λιγότερη προσθέτουμε τόση ώστε να έχουμε 350 γρ. Ξαναβάζουμε στη φωτιά την κρέμα και πριν πάρει βράση την αποσύρουμε και την ρίχνουμε σε ένα μπολ, όπου προηγουμένως έχουμε τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε το μέλι, το ροδόνερο, και αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας σταδιακά. Όταν κρυώσει η κρέμα και είναι παχύρρευστη, γεμίζουμε την τάρτα προσθέτοντας λίγα ροδοπέταλα στο εσωτερικό της. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και πασπαλίζουμε με κακάο.