Τάρτα μήλου

Τάρτα μήλου Τάρτα μήλου
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, μαλακό
  • 240 γρ. αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας κοφτές ζάχαρη
  • 1 κρόκος αυγού
  • 1 κουταλιά σούπας ρούμι
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Για την γέμιση:

  • 750 γρ. μήλα
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. σούπας κανέλα

Για την κρέμα:

  • 1/2 κιλό γάλα
  • 8 κουτ. σούπας κοφτές κορν φλάουρ
  • 1 δόση βανίλια άρωμα
  • 2 αυγά
  • 10 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση

Για την ζύμη:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την ζάχαρη και το μπέικιν. Προσθέτουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη, τον κρόκο, το ρούμι και ζυμώνουμε τα υλικά πολύ καλά, μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή. Αφήνουμε για λίγο να σταθεί. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βράζουμε με λίγη ζάχαρη και λίγο νερό. Τα στραγγίζουμε καλά και τα λιώνουμε με ενα πιρούνι να γίνουν κρέμα. Στρώνουμε την ζύμη στο ταψί που έχουμε βουτυρώσει, την τρυπάμε σε μερικά σημεία με το πιρούνι και την ψήνουμε για λίγο σε μέτριο φούρνο.

Για την κρέμα:

Βράζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, 2 κρόκους και την βανίλια. Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί, στρώνουμε τα μήλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με τις 2 κουταλιές ζάχαρη, την στρώνουμε επάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και ψήνουμε σε σιγανό φούρνο για 20 λεπτά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε