Συστατικά
Για την ζύμη:
- 125 γρ. βούτυρο
- 90 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 250 γρ. αλεύρι
- 1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση:
- 500 γρ. κόκκινες μάντολες Κεφαλλονιάς
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Για την ζύμη:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και ετοιμάζουμε μια ζύμη. Την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Ξαναμαλακώνουμε, ζυμώνοντας την ζύμη και την απλώνουμε σε μια φόρμα τάρτας 20-22 εκ. διαμέτρου και ύψους 14 χιλ. Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο και το γεμίζουμε με ρύζι ή φασόλια. Ψήνουμε στους 170°C σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε την μεμβράνη και το περιεχόμενο της και ξαναψήνουμε την τάρτα μέχρι να πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την γέμιση:
Αλέθουμε τις μάντολες στο μπλέντερ και τις τοποθετούμε σε μία μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου αρχίσει να καραμελώνει στους 106°C. Γεμίζουμε την τάρτα και αφήνουμε να κρυώσει.