Συστατικά
- 300 γρ. στήθος κοτόπουλου (χωρίς την πέτσα)
- 1 κιλό γάλα
- 120 γρ.ρυζάλευρο
- 120 γρ.ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ. γλυκ. κοφτό φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
Βράζουμε πολύ καλά το στήθος του κοτόπουλου. Το βάζουμε σε κρύο νερό και το ξεπλένουμε αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό, μέχρι να φύγει η μυρωδιά του κοτόπουλου. Λιώνουμε το ρυζάλευρο στο γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και 1 πρέζα αλάτι. Ξεφτίζουμε το στήθος σε λεπτότατες κλωστές, το κοπανίζουμε στο γουδί και το ρίχνουμε στο γάλα. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ενώ ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε μια βαθιά πιατέλα την κρέμα. Όταν κρυώσει, τη σερβίρουμε πασπαλισμένη με κανέλα.
* Για να κάνουμε την κρέμα «καζάν-ντιπί», αδειάζουμε την κρέμα, που αναφέρθηκε στη συνταγή, σε ταψί και την τοποθετούμε στο μάτι της κουζίνας σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά για να καεί η βάση Tns (περιστρέφουμε το ταψί στο μάτι για να καεί όλη η βάση). Αφού κρυώσει, την κόβουμε και τη βγάζουμε με σπάτουλα τοποθετώντας τη στο πιάτο με την καμένη πλευρά npos τα πάνω.