Τανωμένον τανέα

Τανωμένον τανέα Τανωμένον τανέα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Νικομήδεια Πόντου

Συστατικά

  • 1 κιλο φύλλα απο παζια (σέσκουλα)
  • 3 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
  • 1 μεγαλούτσικο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κορκοτον (χοντροαλεσμένο αποφλειωμένο σιτάρι)
  • αλάτι
  • πιπέρι μαυρο
  • 350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

Εκτέλεση

Πλένετε και ψιλοκόβετε τα παζιά. Βάζετε νερό να βράσει και τα ζεματίζετε για 1-2'. Τα στραγγίζετε.

Σε κατσαρόλα, κατά προτίμηση φαρδιά, βάζετε το βούτυρο και το κρεμμύδι και το τσιγαρί-ζετε ελαφρά, να μαλακώσει, αλλά να μην καεί. Προσθέτετε τα ζεματισμένα χόρτα και όσο νερό χρειάζεται για να βράσουν. Όταν πάρει δυο τρεις βράσεις, ρίχνετε και το κορκότον και ανακατεύετε καλά. Προσέξτε το υγρό του φαγητού να μην είναι λίγο και κολλήσει, και να μην είναι πολύ και απομείνει στο τέλος πολύ ζουμερό. Καλύτερα να προσθέτετε το νερό σιγά σιγά αλλά βραστό.

Όταν είναι μαγειρεμένο το κορκότον και τα χόρτα, αραιώνετε λίγο το υλιστόν ή το πασκιτάν ή ό,τι είδος γιαουρτιού έχετε με λίγο νερό, και το ρίχνετε στο φαγητό. Κουνάτε την κατσαρόλα καλά και την αποσύρετε από τη φωτιά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε