Συναγρίδα με αρωματικά φυτά και κρασί Σάμου

Συναγρίδα με αρωματικά φυτά και κρασί Σάμου Συναγρίδα με αρωματικά φυτά και κρασί Σάμου
8 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Σάμος

Συστατικά

  • 1 συναγρίδα, 2 κιλά περίπου καθαρισμένη
  • 2 πρέζες δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μαντζουράνα ψιλοκομμένη
  • 2-3 φύλλα φασκόμηλου ψιλοκομμένα
  • 200ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκκομένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • λευκό ξηρό κρασί Σάμου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το ψάρι, το αλατοπιπερώνουμε και το γεμίζουμε με το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο. Σοτάρουμε ελαφρώς στο μισό λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μαντζουράνα. Το μισό από αυτό το μείγμα το βάζουμε σε ταψί και από πάνω το ψάρι. Το περιχύνουμε με τα υπόλοιπα σοταρισμένα υλικά, προσθέτουμε στο ψάρι και το υπόλοιπο λάδι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, περιχύνουμε το ψάρι με το κρασί.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε