Συκώτι με γιαούρτι, ελιές και δυόσμο

Συκώτι με γιαούρτι, ελιές και δυόσμο Συκώτι με γιαούρτι, ελιές και δυόσμο
4 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 κιλό συκώτι μοσχαρίσιο
  • 80 γρ. φυτίνη
  • 60ml ελαιόλάδο
  • 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένες
  • 10 γρ. ελιές σε ροδέλες
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 πρέζες δυόσμο
  • 100ml κρασί λευκό
  • 4 πρέζες ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι και 40 γρ. φυτίνη. Κόβουμε το συκώτι σε φέτες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις αλευρώνουμε  και τις τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε το τηγανισμένο συκώτι σε πυρίμαχο σκεύος. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ζαμπόν να σοταριστεί ελαφρώς στην υπόλοιπη φυτίνη. Προσθέτουμε τις ελιές, το κρασί και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για λίγο. Τέλος, ρίχνουμε στη σάλτσα το γιαούρτι, το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία σαν κρέμα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα το συκώτι, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και το σερβίρουμε ζεστό. Συνοδεύεται με ρύζι, πατάτες και οποιαδήποτε άλλη γαρνιτούρα.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε