Συκωταριά με κρεμμύδια και λάχανο

Συκωταριά με κρεμμύδια και λάχανο Συκωταριά με κρεμμύδια και λάχανο
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ

Συστατικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια, ζεματισμένη σε κομματάκια
  • 1 κεφαλάκι
  • 1 κιλό κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 4 σκόρδα φρέσκα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό λάχανα ή σπανάκι ή 7-8 μαρούλια, χοντροκομμένα
  • 200 γραμμ. βούτυρο
  • 3 φέτες ψωμί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κιλό κρασί άσπρο ή κόκκινο

Εκτέλεση

Βράζουμε το κεφαλάκι και κρατάμε το ζωμό. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε την συκωταριά σε λίγο βούτυρο μέχρι να πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, τον δύοσμο και σβήνουμε με κρασί.  Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό από το κεφαλάκι, 3 κουταλιές βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι  και αφού πάρουν μερικές βράσεις προσθέτουμε τα χορταρικά. Όταν βράσουν και μείνει λίγος ζωμός, ξεψαχνίζουμε το κεφαλάκι, ρίχνουμε  το κρέας στην κατσαρόλα και κόβουμε, αν θέλουμε με αβγολέμονο.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε