Συκομυζήθρα

Συκομυζήθρα Συκομυζήθρα
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Κύθηρα

Συστατικά

Εκτέλεση

Κόβουμε κλαδιά απο τη συκιά, τρυφερά τα χαράζουμε και βγάζουν ένα υγρό γαλακτώδες. Τα ρίχνουμε σε μπολ με λίγο νεράκι, να βγει όλο αυτό το γάλα της συκιάς. Βάζουμε το γάλα στη φωτιά και όταν κάψει ρίχνουμε μέσα το νεράκι με το συκόγαλο, και πήζει. Το τοποθετούμε σε τουλπάνι κανονικά όπως κάθε άλλο τυρί, να στραγγίσει. Είναι νόστιμο αλλά πιο συμπαγές από το τυρί που γίνεται με πυτιά. Αν θέλουμε μετά, το αλατίζουμε και το κάνουμε όπως όλα τα τυριά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε