Συκαλάκι γλυκό

Συκαλάκι γλυκό Συκαλάκι γλυκό
0 ΑΤΟΜΑ
00' ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
0' ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
0 ΔΥΣΚΟΛΙΑ
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αιγαίο

Συστατικά

  • 50 ορνιοί (αρσενικά σύκα)
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • λίγο ξινό (κιτρικό οξύ)
  • 1 κόκκος γαλαζόπετρας (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι τους ορνιούς από τη βάση προς το κοτσάνι, προσπαθώντας να μην χαλάσουμε το σχήμα τους. Τους αφαιρούμε τα σπόρια με το ειδικό εργαλείο, τους βράζουμε και τους τοποθετούμε σε μια λεκάνη με νερό, όπου έχουμε διαλύσει ένα πολύ μικρό κόκκο γαλαζόπετρας. Τους αφήνουμε εκεί για 5 λεπτά και μετά τους στραγγίζουμε σε μια πετσέτα. Φτιάχνουμε ένα αρκετά πηχτό σιρόπι βράζοντας 2 κιλά ζάχαρη με 2 ποτήρια νερό και μόλις δέσει βάζουμε να βράσουν μέσα οι ορνιοί για λίγη ώρα. Κατόπιν, τους αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για 24 ώρες. Την επομένη τους ξαναβράζουμε και λίγο πριν δέσει το σιρόπι προσθέτουμε λίγο ξινό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για τη διάκριση των επισκεπτών. Για να αποδεχθείτε την τοποθέτηση cookies, επιλέξτε